Omgeving

Welkom in vakantiehuisje Benderse

Vakantiehuisje Benderse ligt op vakantiepark Europarcs Ruinen.
Ruinen is een historisch en bruisend Brinkdorp in Zuidwest-Drenthe met leuke restaurants en winkels, waar altijd wat te doen is. Het dorp staat bekend als de poort van Nationaal Park Dwingelderveld. Je kunt er wandelen, fietsen, hardlopen, paardrijden en vogels kijken in hutten en achter schermen.

Ook in de omgeving is er van alles te beleven voor jong en oud. Hieronder vind je alvast wat tips.

Natuur

In het bos van Dwingelderveld kun je terecht voor een hapje, drankje, of een lunch bij Theehuys Anserdennen. Naast het Dwingelderveld, zijn er in Drenthe nog 2 nationale natuurparken met uitzichttorens om te verkennen. In Nationaal Park Drents-Friese Wold staan een paar mooie uitkijktorens, waar je kunt uitkijken over stuifzand en heide gebieden.
Nationaal Park Drentsche Aa is ontstaan in de ijstijd. Hier vind je o.a. een uitkijktoren en het boomkroonpad.

Zwembad Ruinen

Zwembad Ruinen is een mooi en gezellig openluchtzwembad voor het hele gezin. Als gast van EuroParcs Ruinen is het mogelijk om gratis gebruik te maken van het zwembad, tickets zijn verkrijgbaar bij de receptie op het park. Vanaf mei tot september is het zwembad geopend.

Giethoorn

Giethoorn is een plaats die middenin Nationaal Park Weerribben-Wieden ligt. Het gebied is een dwaaltuin van meren, sloten en plassen afgewisseld met rietvelden en hooiland. Je kunt Giethoorn verkennen per kano, fluisterboot of te voet. Daarnaast kun je natuurlijk ook de omgeving per fiets verkennen, maar wat is nu leuker dan een bootje te huren en door Giethoorn te varen.

Meppel

Meppel staat voor gastvrijheid en gezelligheid. Het is een stad die bruist met de Meppeler toren als middelpunt. Er zijn vele monumentale panden te vinden, met knusse winkelstraten en sfeervolle pleinen. Meppel heeft veel grachten en bruggen.

Nog veel meer...

Omdat dit nog maar een paar activiteiten zijn, hebben we hieronder nog een aantal inspirerende, leerzame en gewoon leuke tips. Op de site van de provincie Drenthe vind je nog veel meer activiteiten buiten de tips die hieronder genoemd worden.

Als je zin hebt in een dagje ontspanning in een wellnesscenter, dan zijn dit de 2 grootste in de regio: